Terug naar het zuiden

21 Juni

De voorspelling is dat de wind de komende twee dagen uit de verkeerde hoek zal gaan waaien, uit het zuiden. En wij moeten naar het zuiden, vanaf hier dalen we weer naar beneden en gaan via de Kleine Belt terug. Maar om nu 3 dagen in Tuno te blijven omdat de wind niet gunstig is?

We willen naar het natuurlijke eiland Endellave. Dit ligt tussen Jutland in het westen, Samso in het oosten en Funen in het zuiden. Het heeft een beschutte kleine haven aan de noordzijde. Bijna iedereen gaat rond tien uur weg en de haven is weer leeg. De zon schijnt gelukkig nog en wij maken nog even een wandelingetje. We hebben besloten om te gaan.

Rond 13.30 gaan we weg en we hijsen het grootzeil met de fok. Het eerste stuk langs Samso en dan kruisen we naar Jutland. Het eerste stuk ging nog wel, maar uiteindelijk maken we zo weinig vaart, 2,5 knopen, dat we de motor aan moeten doen en de zeilen weg moesten halen. 

Gelukkig is het weer een stuk rustiger geworden en er zijn geen golven. Voor nu is dat goed, anders hadden we weer enorme deining gehad. Motoren tegen de wind in. We komen tegen zessen aan in een lege haven van Endelave. Na ons komen er toch nog 2 andere boten.

Als we het dorpje inlopen zien we bijna niemand. Het dorp heeft zijn oorspronkelijke karakter behouden en het heeft een dijk. Hier zijn geen winkels. Mensen hebben hier allemaal een groente tuin en ook hier is veel akkerbouw.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Ons plan

De trossen zijn los!

Retteketet neemt sabbatical