Duizenden Duitsers op motorbootjes

5 juni

Na een hele goede nachtrust staan we op. We gaan onze eerste ontbijtje maken. Even wennen, maar uiteindelijk zitten we aan een heerlijk ontbijtje. Met opschenk koffie! We luisteren naar de radio, een Nederlandse zender, die zei dat het een tropische dag zou worden. Toch trek ik mijn thermisch ondergoed aan en nog een paar lagen.

Rond 10.30 vertrekken we uit de haven van Borkum met nog 3 bootjes, allemaal Nederlanders. Ook zij gaan naar Norderney. Wij gaan over het wantij onder Borkum door langs Juist en zo naar Norderney.

Het is opkomend water en wij gaan heel even op de Genua langs de prikken. We komen langs ons droogvallend plekje van vorig jaar. Al snel moeten we de Genua inrollen omdat we te hard gaan en er nog te weinig water staat. Een ander bootje, 1 van de Nederlanders, ligt vast en wij schuiven voorbij. We horen het roer schrapen over de bodem, maar we gaan. Het andere bootje, een Ovni, komt als laatste en zeilt ook. Ook zij gaan het andere bootje voorbij. Je kunt er niks aan doen, maar je gaat voor jezelf een wedstrijdje verzinnen.

Uiteindelijk vaart iedereen weer en het eerste bootje motort ons voorbij, wij steken af en dat doen zij uiteindelijk ook. De Ovni volgt ons en dat doen ze eigenlijk de hele tijd. Wij steken hele stukken af en zij doen dat ook.

Het boze Tief was dit keer een stuk rustiger en we bereiken Norderney rond 15.00 uur. De haven ligt behoorlijk vol en ik krijg een overbehitting. Tjee wat is het warm in de haven.
Na wat zoeken vinden we een plekje. We liggen tussen 2 bootjes in, als een sandwich. We begrijpen uiteindelijk dat alle Duitse mensen met een bootje in het weekend erop uit trekken. Duizend Duitsers op een motor bootje, dat wordt vast feest vanavond.

Ik trek zo snel als ik kan alle lagen uit en trek mijn korte broek aan, witte benen, die worden na een maand vast wel bruin! We pakken een aankomst biertje en gaan in de Kuip zitten. De zon is even weg achter wat sluier bewolking.

Rond 18.00 gaan we naar het havenrestaurant. Hier gaan we een hapje eten, we zien dat de donkere wolken langzaam dichterbij komen. De voorspelling is, rond 21.00, de ontlading van deze hete dag. We hopen het maar, want we willen morgen naar Helgoland.

Verstuurd vanaf mijn iPad

Reacties

Populaire posts van deze blog

Ons plan

De trossen zijn los!

Retteketet neemt sabbatical