Flessenpost Suriname-Schier (deel 2)

Zondag 7 juni 2020

We zijn nu een week en één dag onderweg. De dagen gaan redelijk snel voorbij, maar voor het aftellen naar onze aankomst op de Azoren of in Nederland is het nog veel te vroeg. We zitten te wachten op een zuidoostenwind, die ons naar de Azoren gaat blazen. We varen nu iets te veel richting het noordwesten, hoog aan de wind, wat niet heel comfortabel is. Als we deze koers aanhouden, gaan we naar Canada of Groenland. De weerkaarten vertellen ons dat er een kans is dat er een zuidoostenwind aankomt. Komt deze voorspelling uit, dan kunnen we onze koers aanpassen en naar de Azoren zeilen. F
ingers crossed!

De dagen gaan al liggend en pratend in de kuip voorbij. Nadat we 's middags gegeten hebben, liggen we met ons allen heerlijk uit te buiken. Schipper T ligt aan de hoge kant met een riem vastgeketend, zodat hij blijft liggen. Zijn handen rusten tevreden op zijn buik. Wij liggen - in elkaar gevouwen - aan de lage kant. Onze benen als een puzzel in en over elkaar heen. Scheepshondje Happy worstelt zich er ook nog even bij. We lijken net een stel leeuwen, die na het eten een dutje doen. 

Terwijl ik dit stukje schrijf, is de wind gaan draaien en kunnen we gelukkig iets meer richting het noordoosten varen. We zien een enorme regenbui op ons afkomen. Dat komt goed uit, want we begonnen met ons allen wel wat te stinken. Ik ga achterop staan en laat me heerlijk natregenen. De regen is koud en ik krijg kippenvel, maar ben wel weer oceaanfris! De constante passaatwind is voorbij; het zal nu wat wisselvalliger worden met af en toe een bui en windveranderingen. De nachten zijn mooi. Vaak zitten schipper T en ik in de avond nog even naar de sterren te kijken. Er staat nu een volle maan, die voor een prachtige mysterieuze sfeer op de oceaan zorgt.

  • Pos: 25 11 N // 59 31 W 
  • Sog: 5,0
  • Koers: 20 graden

Onze positie op zondag 7 juni 2020

Reacties

Populaire posts van deze blog

Ons plan

De trossen zijn los!

Retteketet neemt sabbatical