Flessenpost Suriname-Schier (deel 1)

Woensdag 3 juni 2020

Eindelijk waait de passaatwind weer lekker door onze haren. De muggen zijn verdwenen en de nachten zijn aangenamer, want een stuk koeler. Het is bijzonder om weer op de oceaan te zijn. 
Op de eerste dag kregen we direct een squall over ons heen. Na drie maanden als landrotten te hebben geleefd, waren we bijna vergeten hoe het hier op zee is. 

Het leven op een andere boot met schipper T en scheepshond (in opleiding) Happy is natuurlijk wel even wennen. Het is een groot schip en we slingeren als apen met te korte armen door de kajuit. Hans slaapt in de punt, schipper T op de bank aan de lage kant en ik op de bank aan de hoge kant. We wisselen elkaar af voor de wacht. Als een speer zeilen we richting het noorden. We leggen per dag ongeveer 150 NM (zeemijl) af. 's Nachts zien we het zuiderkruis achter de boot. Overdag zien we geen vliegtuigstrepen, bijzonder...

We zijn nu 170 NM ten oosten van Guadeloupe. We verwachten morgen het laatste Caribische eiland voorbij te varen en hopen langzaam maar zeker mee te draaien met de wind tot een noordoostelijke koers richting de Azoren. De zee is rustig; af en toe spettert er een golf over de boot heen. Pup Happy houdt ons lekker bezig. Al op de eerste dag braakte ze een verrotte vis uit, die ze cadeau gekregen had van moeder Brownie. Niet te harden! 

Verder gaat alles zijn gangetje. We proberen verse vis te vangen, maar dit wil nog niet lukken. Ahoy!

  • Pos: 16 12 N // 58 11 W om 20.11 utc op 3/6
  • Sog: 6,2
  • Cog: 348
  • Wind: O / NO
  • Weer: Bewolkt met zon

Onze positie op woensdag 3 juni 2020 om 20.11 utcReacties

Populaire posts van deze blog

Ons plan

De trossen zijn los!

Retteketet neemt sabbatical