Vrije dag

2 juli

De plannen zijn veranderd. We nemen een vrije dag op Norderney in plaats van direct door te varen naar Borkum. Ik had al een tijdje op dit idee zitten broeden. Hans vindt het ook een goed plan. Zodra de zon in de kuip schijnt en het warmer wordt, gaan we het eiland rondfietsen op onze nieuwe vouwfietsen. Dit betekent dat we de ochtend lekker kunnen lummelen, heerlijk. Ontbijten in de kuip, boekje lezen, beetje rondlopen en kletspraatjes maken met de buren en een kop koffie drinken.

Tegen 11.00 vertrekken we voor een dagje Norderney. We fietsen langs de wadkant. In de fietstas zitten hamam doeken, appels, wortels en een flesje water. Het is warm. We hebben ons goed ingesmeerd tegen de zon. Het uitzicht is prachtig. Het vasteland is hier dichtbij. We komen veel andere fietsers tegen. Op ongeveer 3\4 van het eiland (naar het oosten) stopt het fietspad. Je kunt vanaf hier verder lopen naar de oostpunt. We gaan een poging doen. We lopen door een gebied vergelijkbaar met paal 10 op Schiermonnikoog. Het is bijna niet te doen door de hitte. Toch komen we enkele medewandelaars tegen. Een Duitser die terugloopt waarschuwt ons dat het water opkomt en dat we mogelijk afgesneden worden als we doorlopen. Dat lijkt ons flauwekul; het is al hoog water geweest en we lopen gewoon door. Bij het baken op een verhoging stoppen we. In de schaduw van het baken zitten we op de grond en knagen een wortel. Vanaf het uitkijkpunt kunnen we Baltrum goed zien liggen, ook de Noordzee, het wad en het vasteland. We zijn zo verstandig om niet helemaal door te lopen tot de punt van het eiland. Dat zou betekenen dat we nog een paar uur langer in de zon lopen. Ik ben al een beetje huiverig om te verbranden. We lopen terug naar de fietsen en gaan langs de andere kant van het eiland terug.

Tegen 15.30 komen aan bij een luxe strandtent. De buren in het restaurant van gisteren hadden ons deze tip gegeven. Eindelijk schaduw, we gaan lekker binnen zitten en starten met een vruchten icetea. Uiteindelijk blijven we de rest van de dag hangen op deze ontspannen plek. We bemachtigen zelfs nog een tafel om te eten. Met een bio weissbier doden we de tijd tot het diner. Geen probleem. De eetgasten zijn meest netjes gekleed; wij zitten in ons kloffie, ach wat kan het ook schelen. Iedereen zit te puffen en zweetdruppels te deppen. Ik eet bio zalm en Hans roodbaarsfilet, we eten ons buikje rond. We hebben allebei het idee dat we net als vorig jaar flink zijn aangekomen deze vakantie.

We besluiten de dag met een ijsje in het gezellige stadje. Inmiddels is het weer omgeslagen. De wind is noordwest/noord geworden. Terug op de boot horen we tegen 22.00 onweer naderen. We zijn gelukkig niet erg verbrand en gaan lekker slapen na een kopje thee.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Ons plan

De trossen zijn los!

Retteketet neemt sabbatical