Droogvallen onder Borkum

23 Juni

Zoals ze voorspeld hadden, is de wind vannacht gedraaid naar het westen met 15 knopen. Beste even een wilde nacht gehad.

Dat de wind vanuit het westen komt, is mooi voor ons, want we willen een grote klap maken vandaag naar het zuiden. We willen naar de Alsfjord wat 30 mijl varen is. Daarom gaan we vroeg op pad en zijn we voor 8 uur al aan het varen. De wind lijkt in kracht te zijn toegenomen en we doen gelijk 1 rif in het grootzeil. De boot gaat als een speer, voor mij bijna niet te houden als we meer dan 22 knopen krijgen. Gelukkig zien we een paar kleine dolfijntjes. Ze moeten hier volop zijn, maar wij hebben ze tot nu toe niet gezien. Je hoopt dan dat ze even mee zwemmen, maar ze zijn in een oogknip weer verdwenen.

Het is koud en we hebben ons dik moeten aankleden. Ik zelf heb 6 lagen aan op mijn bovenlijf en 3 broeken over elkaar aan, plus handschoenen en een muts. Je kunt je niet voorstellen dat we gister de hele dag heerlijk in de zon hebben gelegen, met bijna niks aan.
De donkere wolken met zichtbare dikke buien vliegen voorbij net als wij. We houden het droog.

Als de wind nog sterker wordt naar 25 knopen steken we een tweede rif. Ik kruip aangelijnd naar voren en binnen 2 minuten hebben we een nieuw rif gestoken. We wilden graag iets meer wind, maar dit zijn een paar knopen te hard. We gaan aardig scheef soms tot wel 30 graden. Regelmatig krijgen we een zoute klets op onze kop. Er is bijna niemand op het water te bekennen.

Na 5 uur varen komen we in de Alsfjord. Hier zien we meer boten. Aan de noordwestzijde van de Als, gelijk om het hoekje ligt Dyvig. Dit is een volledige beschutte baai. Hier gaan we ankeren. Met mooi weer zal het hier wel fantastisch zijn, nu moeten we jammer genoeg binnen zitten. We maken nog wel even een uitstapje naar Norborg. Daar valt weinig over te vertellen.

Als we terug zijn moet Hans aardig roeien tegen de wind in. Gelukkig ziet een Duitse meneer, van een mooie stoere ovny, ons gaan en hij sleept ons naar de boot.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Ons plan

De trossen zijn los!

Retteketet neemt sabbatical