Laatste dag van de vakantie

5 juli

We hebben goed geslapen, maar zo goed als in het begin doe ik niet meer. Als je de thuishaven nadert, word je onrustiger, ik dan. Zometeen moeten we weer aan het werk, mailtjes van een dikke maand beantwoorden enzo. Hans kan tot op de laatste minuut genieten van de vakantie, ik ben al een beetje dingetjes aan het opruimen.

Toen we water genoeg onder de boot hadden om weg te gaan, spuugde de motor nog steeds geen water. Na wat pielen, meer geluk dan wijsheid, kregen we de motor weer aan de praat. We nemen de route over het Hornhuizerwad. De lucht ziet er donker uit en we horen ook wat gerommel. Bij Lauwersoog gaat het echt goed mis. Gelukkig heeft Hans zich voor die tijd al in de zeilkleding gehesen. Ik sta op de trap in de kajuit, matroos hè! 

De bliksem sloeg zichtbaar heel dichtbij en de knallen waren goed hard. De regen komt met bakken uit de lucht, het zicht is bar slecht. Wij komen nooit mooi zeilend aan in de thuishaven, meestal is het slecht weer. Jammer voor het ontvangstcomité.Wij ruimen ons boeltje bij elkaar en trekken weer ons huis in. Heel gek om weer thuis te zijn, maar ook heerlijk. We zijn trots dat we zo mooi gezeild hebben en dat alles goed is gegaan.

Als je zeilt heb je te maken met de natuur, wind,stroming, regen en de zon. Deze elementen bepalen hoe en waar je heen gaat. Achteraf gezien zijn we misschien wel iets te ver doorgevaren. Hierdoor krijg je iets minder ruimte om te genieten van de eilanden die je aandoet.

Ervaring leert en wij kijken nu al uit naar onze nieuwe tocht in september.

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Ons plan

De trossen zijn los!

Retteketet neemt sabbatical