Norderney

Vrijdag 1 juli
Barometer staat 1012,3

Ik word wakker van het water, dat langzaam de bank op stroomt. Als het dan bij de boot is, klotst het water er tegenaan. Dit is de wekker. We willen naar Norderney en moeten 3 wantijen over met afgaand water. We komen 2 uur voor hoogwater los en moeten helaas motoren tegen de wind in, die hard is. Het waait soms 27 knopen en de golven waartegen we in moeten, nemen af en toe een duik over de boot. Hans staat de meeste tijd buiten. ik blijf lekker binnen voor de catering.

Anker losmaken

Tegen de wind in motoren

We komen mooi de wantijen over en komen om 12.30 in de haven van Norderney aan. Deze haven is meestal druk. Nu ook, maar we vinden een mooi plekje. We reserveren een leuk restaurantje in het dorp, waar we vorig jaar ook lekker hebben gegeten.

Morgen gaan we weer vroeg op pad. We willen naar Juist, daar hebben we met zeilvrienden afgesproken, die net aan hun vakantie begonnen zijn. Zij liggen nu op Borkum.

Onze vakantie loopt op zijn einde. En dan moet ik toch steeds vaker denken aan mijn eigen bed, dat niet schommelt, een douche waar je niet steeds op een knop moet drukken om warm water te krijgen, schone kleding die niet zilt is. Allemaal luxe problemen, zoals je hoort. Onze planning is om maandagochtend aan te komen op Schiermonnikoog.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Ons plan

De trossen zijn los!

Retteketet neemt sabbatical