Flessenpost La Coruna - Camaret
Na in drie dagen tijd de Golf van de Biskaje te zijn overgestoken, komen we aan in Camaret, waar de Bretonse streep nog steeds in de mode is en ook nooit zal verdwijnen. Waar kokkels en mosselen bovenaan het menu staan. Waar je bij de boulangerie stokbroden en croissants koopt. En waar de crêpes typisch Bretons zijn. Kortom, we zijn terug in Bretagne!
![]() |
Een grote groep 'pilot whales'. Klik hier voor een filmpje |
Wanneer we vlak bij de kust aankomen, in het donker natuurlijk, zien we allemaal lichtjes. Vuurtorens met rode, groene en witte knipperende lichten zenden elk hun eigen signaal uit. Het is even uitvogelen waar we precies zijn en welke koers we moeten aanhouden. De navigatiekaart geeft aan dat we in de goede richting varen, maar het is altijd fijn om ook visueel een goed beeld te hebben. Een haven aanlopen in de nacht is best stressvol en voor ons is dit de eerste keer. We zien zoveel, dat we er geen soep van kunnen maken. We herkennen de lichten van Camaret dan ook niet direct. Het lijkt op een groot booreiland dat recht op ons afkomt... Gelukkig niet!
We laten het grootzeil zakken en varen heel rustig op de buitenhaven van Camaret af. Gelukkig zien we een mooie kade waar we tegenaan kunnen liggen. Het is dan inmiddels half vier in de ochtend. We zijn moe, maar kunnen door de moeheid niet direct slapen. Hans schrijft nog een blogje op PredictWind en samen drinken we een aankomstbiertje. De volgende dag worden we pas tegen de middag wakker. We ontbijten op de Zeevalk en maken haar weer oceaanfris. Ondertussen komen er allerlei zeilboten langsvaren. Het is weekend en de Fransen houden nou eenmaal van zeilen. We zijn in de wereld van plezierzeilen terechtgekomen en dat is heerlijk. Twee jaar geleden lagen we meer in het centrum, maar we vinden het hier in de buitenhaven eigenlijk leuker.
Reacties
Een reactie posten