De grote oversteek (dag 5)

Vrijdag 21 februari 

Dag 5. Naar omstandigheden 'all well on board'. Het was afgelopen nacht een drukte van belang op ons stukje van de oceaan; we zijn tussen vijf AIS-boten en/of boeien (??) doorgevaren, wel op ruime afstand gelukkig. 's Morgens is het voor de eerste keer bijna helemaal bewolkt. Soms denken we dat er een buitje gaat vallen, maar niets. We beginnen de ochtend met een gekookt eitje, een gebakken broodje en tomaatjes. Het lijkt alsof onze smaakpapillen veranderd zijn. Zo hebben we helemaal geen behoefte aan bananen, koffie en alcohol. Misschien gaan we bij aankomst in Suriname wel aan de limonade. Overdag rusten we lekker uit en tussen de middag eten we yoghurt met muesli. Helaas hebben we al drie sinaasappelen overboord moeten zetten. De groene tomaten zijn inmiddels prachtig rood, snel opeten dus, anders gaan ze straks de sinaasappelen achterna. 's Avonds is het tonijnsalade wat de pot schaft. Daar zaten o.a. paprika's in, mét een smakelijk wormpje. Het koken is een soort dans: kont naar achteren, buik vooruit, door je knieën, enz, enz, synchroon met alle (half)losse dingen aan boord. Voor het slapen luisteren we naar een podcast over klassieke muziek. 
  • positie: 13 50,50N // 35 51,50W om 13.11 utc op 21 februari
  • sog: 5,5 kn
  • cog: 260
  • wind: 18 ene
  • baro: 1016,1
  • weer: bewolkt, de zon breekt steeds meer door
  • nog te gaan: 1224 M

Onze positie op vrijdag 21 februari 2020 om 13.11 utc

Reacties

Populaire posts van deze blog

Ons plan

De trossen zijn los!

Retteketet neemt sabbatical