Schiermonnikoog

Zondag 2 juli
Ameland / Schiermonnikoog
18 mijl

We vertrekken pas om 13.30, omdat het hoogwater moet zijn om de haven van Schiermonnikoog binnen te varen. We ruiken ons huisje en het wordt wel weer eens tijd dat we de benen weer op vaste grond zetten. De dag begint een beetje donker, maar al gauw komt de zon er door en krijgen we mooie Hollandse luchten te zien. 

We volgen de betonning netjes om niet vast te komen, net zoals gisteren. Het eerste ondiepe stuk doen we op de fok. Als het wantij allemaal weer wat ruimer en dieper wordt in de geul doen we het grootzeil erbij. Heel langzaam zie je de contouren van Schiermonnikoog aan de horizon. 

We genieten van ons laatste zeiltochtje. Het hele stuk heb ik zelf gezeild, oploeven, afvallen, gijpen, hupsakee! We gaan langzaam weer plannetjes maken voor onze volgende zeilvakantie. We worden gelukkig weer met open armen ontvangen in de jachthaven van Schier. 

Als wij de boel opgeruimd hebben op de boot sluiten wij ons aan bij het ontvangstcomité op het terras van de jachthaven. We vertellen natuurlijk onze avonturen die niet op onze blog zijn gepubliceerd. Daarna gaan we met ons allen een hapje eten om te vieren dat we weer veilig terug zijn gekomen.

We hebben op verschillende zeekaarten gezeild deze reis:

- Waddenzee
- Noordzee
- Westerschelde
- Oostende-Cherbourg
- Kanaaleilanden
- Solent
- Engelse Z-kustThuis

Reacties

Populaire posts van deze blog

Ons plan

De trossen zijn los!

Retteketet neemt sabbatical